Referenties boek

Dat de inhoud van het boek “Persoonlijke verkoop” werkt, blijkt uit het gegeven dat er veel positieve reacties worden gestuurd vanuit lezers. Hieronder leest u enkele reacties.

Reactie van Boy Bakker:

Duidelijker dan in de opening van zijn zojuist verschenen boek kan Rien Boskeljon zichzelf en alle overige verkopers uit het vak niet typeren. Verkopers zijn geen schrijvers en naar mijn eigen ervaring zeker geen liefhebbers van enige vorm van administratie. Vaak vraag ik mij zelfs af of het wel lezers zijn. Mochten verkopers en hun managers besluiten om toch weer eens een boek ter hand te nemen dan is het boek ‘Persoonlijke verkoop’ een boek wat goed te behappen is. Het boek volgt de methodiek die gebruikelijk is om aspirant verkopers op te leiden voor het Nima Sales niveau. Dit aangevuld met duidelijke cases en reflectie momenten waarin gevraagd wordt aan de lezer om een vergelijking te trekken naar de eigen organisatie of dagelijkse bezigheden.

Het boek is tevens een goed naslagwerk voor ‘gearriveerde’ verkopers die beseffen dat herhaling van opgedane kennis een must is. Managers kunnen het boek gebruiken als input voor trainingen van hun verkoopmedewerkers. Ik heb Rien tijdens het examineren van Nima Sales kandidaten leren kennen. Zijn aanpak en heldere evaluaties tijdens deze dagen heb ik altijd gewaardeerd en herken ik ook in zijn boek. Een aanrader om kennis mee te maken!

Boy Bakker
Sales manager Seiko Nederland B.V.

Reactie van Ad Tersteeg:

Ik heb Rien leren kennen op een golfevenement georganiseerd door een van mijn Business Partners. Een betere gelegenheid om elkaar beter te leren kennen is er natuurlijk niet.

Rien vertelde me wat hij deed en dat hij bezig was met het afronden van zijn boek. We hadden eigenlijk gelijk een klik en Rien beloofde me een exemplaar van zijn boek toe te zenden. Tot mijn grote verrassing kreeg ik enkele maanden later het boek toegestuurd. Het boek persoonlijk verkopen heeft vele raakvlakken met mijn werk en ik heb het boek dan ook in een keer uitgelezen. Eerlijk gezegd, het leest ook lekker eenvoudig weg en is zeer praktisch van opzet. De indeling is logisch qua opbouw en neemt je stap voor stap mee door een aantal stadia van het verkoopproces. Dankzij de herkenbare voorbeelden is het boek voor zowel een verkoper als voor een salesmanager goed te gebruiken. Omdat ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een zeer heldere benadering van een praktijkopdracht kan iedere verkoopafdeling deze reflectie op zichzelf toepassen. Je hoeft eigenlijk alleen maar een paar vragen te beantwoorden en als verkooporganisatie kun je zo aan de slag. Iedere verkoper of salesmanager weet alles wat er in het boek staat, maar durf t iedereen ook de uitdaging aan te gaan die spiegel voor te houden?

Als verkopers en salesmanagers ieder jaar dit boek zouden lezen en de praktijkopdrachten spiegelen aan hun dagelijkse leven, zouden de meeste Sales-organisaties veel professioneler werken.

Bedankt, ik ga het in de praktijk brengen.

Groet en veel succes,

Ad Tersteeg
Partner Account Manager HP Nederland BV

Reactie van Marco Sizoo:

Ik heb Rien leren kennen in de periode dat we allebei voor hetzelfde bedrijf werkten, Rien als commercieel directeur en ik als vestigings-manager. In de 1,5 jaar dat we samenwerkten heb ik veel van Rien geleerd zowel op het gebeid van management als op het Commerciële vlak.

Het boek persoonlijke verkoop is een goede vertaling van datgene wat hij mij in de praktijk heeft geleerd. Het leest makkelijk en staat vol van praktijksituaties de “do’s en don’t’s”. Eén van de zaken die mij bij is gebleven is de “KOE” (Kaken Op Elkaar) oftewel luistervaardigheid en laat de klant praten.

Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die met klanten te maken heeft.

Met vriendelijke groet,

Marco Sizoo
UnitManager Imtech Maintenance B.V., Vestiging Arnhem

Lees hier meer over het boek en hoe u in het bezit hiervan kunt komen.