Spiegel & Reflex sponsor jeugdteam DVV

DVV had te maken met een aantal personele problemen. Door ziekte en blessures begonnen een aantal spelers niet fris en fruitig aan de wedstrijd.

De wedstrijd tegen DTS stond ook in het teken van de nieuwe tenues die het team nu een paar weken ter beschikking heeft. Sponsor Rien Boskeljon van Spiegel & Reflex zette vandaag zijn handtekening onder het sponsorcontract. Net voor de wedstrijd werd er een foto gemaakt samen met Rien en Wilma Boskeljon van Spiegel & Reflex.

dts

Maar nu de wedstrijd…….

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk in het voordeel van DTS. DVV was nog zoekende, maar gevaarlijk kon DTS niet worden. Omdat DVV erg compact speelde kreeg DTS geen kans lekker te combineren. Na een minuut of 10 nam DVV de wedstrijd over en begon goed te combineren.

DVV probeerde de opbouw van DTS te ontregelen door heel vroeg druk te zetten. DTS had duidelijk moeite om de vrije man te vinden en verspeelde op die manier een aantal keer de bal waardoor DVV gevaarlijk kon worden. Na ongeveer 15 minuten mocht DVV een corner nemen vanaf de linkerkant. Verdediger en sterke kopper Sem ging mee naar voren om gevaarlijk te worden. Levi gaf de bal heel mooi voor en legde de bal op het hoofd bij Sem. Sem bleef daarbij goed naar de bal kijken en knikte de bal heerlijk binnen; 1-0. Dit was een mooie opsteker voor DVV.

DVV bleef vervolgens goed voetballen. Achterin stond het goed en werd er nauwelijks ruimte weg gegeven. Op het middenveld en voorin werd er hard gewerkt en met regelmaat goed gecombineerd.

Na ongeveer 22 minuten werd de bal achterin onderschept en ingespeeld naar het middenveld. Bob pikte de bal op de zocht de combinatie met Liam. Nadat Bob de bal terugkreeg speelde hij de bal direct richting Levi. Levi pikte de bal vervolgens op en dribbelde richting de 16 meter. Nadat hij 1 man mooi uitspeelde zette hij zijn actie voort. Het leek alsof hij zijn actie te ver doorvoerde, maar toch bleef Levi op inzet in balbezit. Helaas was de snelheid wel uit de aanval. Maar vervolgens toverde Levi, vrijwel uit stand, een onhoudbaar schot in de linker benedenhoek uit de hoed. Geweldig! 2-0. En dan te bedenken dat zijn moeder hem gisterenavond nog afmeldde, omdat hij ziek was.

DVV wist zich gesterkt door deze comfortabele voorsprong. Het viel zelfs op dat trainer Jordy weinig hoefde te coachen. DTS kwam er nauwelijks aan te pas.

Een paar minuten voor rust wist DVV de score nog verder uit te bouwen. Omdat DVV vroeg druk zette bij de opbouw van DTS, kwam de bal via Luca bij Levi. Levi pikte de bal dankbaar op en schoot onhoudbaar de 3-0 binnen in de verre hoek. Met een 3-0 voorsprong gingen de mannen aan de limonade.

In de rust van de wedstrijd werden in de “Theet” 4 sponsorcontracten getekend. Manager Sponsorzaken van DVV Rob Bansberg ontving de sponsoren met koffie. Nadat de overeenkomsten waren getekend werden een aantal foto’s genomen. De shirtsponsor van DVV O-12 Spiegel & Reflex tekent op de foto hieronder het sponsorcontract met DVV.

dts1  dts4  dts3 dts2

Na de ondertekening ontving Rien Boskeljon een heerlijke slagroomtaart van het team van DVV O-12 met de tekst “Namens DVV O-12 bedankt”.

De 2e helft was van een ander niveau. DVV kon het niveau van de 1e helft niet doortrekken en zakte ver terug. DTS speelde weliswaar feller, maar kon ook weer niet echt gevaarlijk worden.

Bij DVV kon je zien dat de 1e helft veel kracht had gekost. Er moest veel gewisseld worden. De spelers die afgelopen dagen niet fit waren moesten gewisseld worden om op krachten te komen. Het spel werd mede hierdoor onrustiger en vloeiende combinaties bleven uit. DVV kwam niet veel verder dan een vrije trap van Timo en een schietkans van Chris na een combinatie tussen Luca en Ruben.

Een minuut of 8 voor het einde van de wedstrijd kreeg DTS een corner vanaf de linkerkant. Deze werd goed genomen en onhoudbaar ingekopt bij de 2e paal. DTS kreeg weer vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd.

Toch werd DVV ook weer niet heel nerveus van deze 3-1. In de laatste 10 minuten golfde het spel nog wat op en neer zonder dat de ploegen over en weer mogelijkheden kregen. Een paar minuten over 11 floot onze jeugdscheidsechter Julia voor het einde van de wedstrijd.

Nadat in de loop van de dag de uitslagen van de andere wedstrijden in deze competitie bekend waren, bleek dat DVV O-12 als 3e was geëindigd. DVV kan hiermee terug kijken op een goede najaarscompetitie. Natuurlijk zijn er nog veel ontwikkelingspunten en ook werden punten te eenvoudig ingeleverd uit bij Orion en thuis tegen OVC. DVV-O12 had al een paar wedstrijden eerder vast op de 3e plaats moeten staan.

Maar toch; het team ontwikkelt zich goed en is nog zeker niet uitgeleerd. Meer en meer groeit het team naar elkaar toe en de rek is er nog niet uit. Naast het enthousiasme van de trainers tijdens trainingen en wedstrijden, wordt er ook buiten het veld veel georganiseerd voor die mannen. Schaatsen, bowlen, een internationaal toernooi, de grote clubactie, snert verkopen etc etc. Niets is te gek.

We hopen dat dit enthousiasme van kinderen, leiding en ouders de 2e helft van het seizoen zo blijft. Maar waarom niet. Het is inmiddels een bewezen concept dat al een aantal jaren duurt.

Christiaan Venneman